Tips för hur du inreder ditt nyrenoverade badrum enligt de senaste trenderna

, , Kommentarer inaktiverade för Tips för hur du inreder ditt nyrenoverade badrum enligt de senaste trenderna

När de större momenten i en badrumsrenovering är klara, är det dags för det allra roligaste. Att färdigställa det där underbara badrummet som kombinerar funktion, harmoni och flärd. Den gröna våg som pågår i vår omvärld präglar numera också trenderna för badrumsinredning, där hållbarhet och naturliga material ges en allt större plats. Vi har sammanfattat de huvudsakliga trenderna som hjälper dig skapa dina drömmars badrum.

Vi bjuder in naturen i badrummet

De senaste badrumstrenderna innehåller ljusare och mer naturnära kulörer än tidigare år. Neutrala kulörer tillsammans med ljusgult, grönt och blå toner dominerar färgskalan. Större växter som ger en regnskogskänsla, samsas med inredning i naturmaterial. Badkaret har fått en stor revansch i år och är ett vanligt förekommande inslag i badrum. Det finns mycket snyggt på nätet när du är på jakt efter idéer och inspiration till ditt badrum.

Strävan efter hållbarhet har nått badrummet

Hållbarhetstrenden har nått badrummen med besked. Nu dominerar dessa frågor allt från materialval till hygienartiklar. Ytskikt i badrummet väljs med en tidlös design och återvinningsbara material. Material som kan återanvändas går igen även när det gäller hygienartiklar: återanvändbara tops och make up pads samsas med ekologiska produkter. Vattensnåla duschar och tvättställsblandare installeras ofta i nya badrum. Fler tips kring hållbarhet i badrum finns att hitta i en trendspaning för 2020.