Städa trädgården

, , Kommentarer inaktiverade för Städa trädgården

Om du inte redan har gjort det, måste du sätta igång och städa upp trädgården! Midsommar kommer snart och då är det fest med släkt och vänner. Sedan måste du vara förberedd för alla grillkvällar under semestern och göra plats för barnen att leka i solen.

Börja med att städa upp löven. I dessa torra tider rekommenderar vi inte att du eldar upp dem, det är bättre att köpa kubikstora sängar hos bygghandeln och köra löven till återvinningen. Du kan lämna en del, den strimlas med klippningen.

Efter du har klippt och rensat gräsmattan kan du vattna gräsmattan. Det går mycket vatten så glöm inte att stänga av vattenspridaren innan du går och lägger dig. Vattna på samma plats i en timme och flytta spridaren till nästa plats. Du kan sticka ett finger i gräsmattan och känna om marken känns torr, blöt jord behöver inte vattnas. Under varma sommardagar kan du skjuta på vattningen till kvällen. Gräset kan ta hand om vattnet bättre när det inte är jättevarmt ute. Under torka kan det finnas bevattningsförbud i vissa kommuner, kolla upp det innan du sätter igång kranen.

Det finns fortfarande tid att så och sätta grönsaker, skörden blir lite senare men såvida det inte blir för kallt kommer de att växa fint i det vackra sommarvädret. Hos Simbadusa kan du köpa fröer till både grönsaker och blommor. Har du ett växthus kan du så större mängder och testa lite mer exotiska varianter. Testa att odla vindruvor, djungelgurka, citron eller vattenmelon. Läs på baksidan av fröpåsarna för att få veta hur du ska odla dem, en del måste du befrukta medan andra sköter sig själva bara du vattnar dem. Det kan vara smart att skriva en komihåg-lista för hur du ska ta hand om de olika fröerna.