Rengöring av badrummet

, , Kommentarer inaktiverade för Rengöring av badrummet

Badrummet är ett rum man verkligen vill hålla rent och fint. Det är ju trots allt hit vi går för att tvätta oss och är det inte rent där kan det vara svårt att känna att man kan rengöra sig själv ordentligt där.

Det bästa sättet att slippa behöva spendera åtskilliga timmar på att rengöra badrummet är att arbeta förebyggande. Till att börja med bör man torka av ytor man använder vid varje besök i badrummet. Gamla hudceller, tvålavlagringar och allehanda smuts byggs upp i handfat, dusch och badkar som man använder dem. Dessa kan vara svåra att se i början men med tiden blir de desto synligare och kräver mer arbete för att bli av med.

Toalettstolen är ytterligare något man bör rengöra regelbundet. En vanlig toalettborste räcker ofta för att hålla insidan ren, men emellanåt kan man även vilja använda ett riktigt rengöringsmedel någon gång emellanåt för att verkligen få en skinande ren yta. Toaletten är för övrigt något man bör vara försiktig med vad man spolar ned i den också. Annars kan saker och ting byggas upp i rören och till slut skapa besvärliga stopp. Då kan man behöva vända sig till någon som Rörjour för att få det fixat.

Kaklet är också något man kommer vilja försöka hålla rent. Detta är inte bara av estetiska skäl heller. Torkar man inte bort smutsen regelbundet finns alltid risken för mögel som kan börja växa där. Medan kaklet i sig ofta är väldigt städvänligt kan det vara jobbigare att rengöra fogen mellan plattorna. Smutsen lägger sig lätt här och kan bli ordentligt ingrodd. Då behöver den skrubbas hårt med en borste för att allt smuts ska kunna avlägsnas. Spola sedan rent med väldigt hett vatten. Ibland kan det behövas repetera dessa steg mer än en gång om kaklet eller fogen är väldigt smutsig.