Rengöring av badrummet

, , Kommentarer inaktiverade för Rengöring av badrummet

Badrummet är ett rum man verkligen vill hålla rent och fint. Det är ju trots allt hit vi går för att tvätta oss och är det inte rent där kan det vara svårt att känna att man kan rengöra sig själv ordentligt där.

Det bästa sättet att slippa behöva spendera åtskilliga timmar på att rengöra badrummet är att arbeta förebyggande. Till att börja med bör man torka av ytor man använder vid varje besök i badrummet. Gamla hudceller, tvålavlagringar och allehanda smuts byggs upp i handfat, dusch och badkar som man använder dem. Dessa kan vara svåra att se i början men med tiden blir de desto synligare och kräver mer arbete för att bli av med. Varför inte passa på att torka av handfatet eller putsa spegeln när du ändå borstar tänderna?

Alla delar av toaletten syns inte

Toalettstolen är ytterligare något man bör rengöra regelbundet. En vanlig toalettborste räcker ofta för att hålla insidan ren, men emellanåt kan man även vilja använda ett riktigt rengöringsmedel någon gång emellanåt för att verkligen få en skinande ren yta. Men en ren toalett är mer än vad man ser vid första anblick, en avgörande faktor för toalettens användning är avloppet. Att behålla även dessa delar fria från smuts är viktigt, det bästa sättet att göra det är att vara försiktig med vad man spolar ned i den. Det går fort att bygga upp smuts i rören som kan leda till mycket besvärliga stopp med tråkiga konsekvenser som följd. Skulle olyckan vara framme så bör man vända sig till proffs. Rörjour är proffs på att åtgärda stora som små stopp i avloppen.

Glöm inte väggarna

Kaklet är också något som man behöver försöka hålla rent, men det är lätt att det glöms bort då det inte är vanligt att rengöra väggar i andra rum i hemmet. Men på toaletten behöver man med regelbundenhet rengöra även väggarna. Badrummet är i regel ett relativt fuktigt rum vilket gör att smuts lättare fastnar på väggytorna om men då inte torkar bort smutsen regelbundet finns alltid risken för mögel som kan börja växa där. Medan kaklet i sig ofta är väldigt städvänligt kan det vara jobbigare att rengöra fogen mellan plattorna. Smutsen lägger sig lätt här och kan bli ordentligt ingrodd. Då behöver den skrubbas hårt med en borste för att all smuts ska kunna avlägsnas. Spola sedan rent med väldigt hett vatten. Ibland kan det behövas repetera dessa steg mer än en gång om kaklet eller fogen är väldigt smutsig. Skulle det ändå inte gå att få rent fogarna och de fortsätter att vara missfärgade så finns olika produkter som kan bleka fogarna vita på nytt. Det tricket höjer omgående helhetsupplevelsen av ditt badrum.