Öka mysfaktorn i inredningen

, , Kommentarer inaktiverade för Öka mysfaktorn i inredningen

Alla vill vi ha det lite extra mysigt emellanåt. Och medan vi kan göra mycket med bara en filt omkring oss och en varm dryck i händerna, kan inredningen själv bidra stort till hur mysigt man kan ha det. Här tittar vi lite närmare på hur man ökar mysfaktorn hemma.

Mysig belysning

Ett av de mest avgörande sakerna för mysigheten är just belysningen. Det man är ute efter här är en varm och ofta lite svagare sorts belysning som är mer koncentrerad till just en del av rummet. Det kommer absolut ge effekt att bara ha en taklampa med dimmer, men det finns helt klart belysning som gör detta jobb bättre.

Ett populärt alternativ har länge varit att använda sig av levande ljus. Men då gäller det alltid att tänka på brandrisken. Ett mycket bättre alternativ kan då vara så kallade batteriljus, som sprider ett väldigt liknande sken men är helt elektriska. För att se lite populära exempel på dessa kan man titta i en butik som A-Ljus.

Mer textilier

Textilier hjälper också till att göra ett rum eller del av ett rum lite mysigare. Några härliga filtar och mjuka kuddar är precis vad man behöver när man vill ha en mysig stund hemma.

Satsa gärna på lager av textilier också för att verkligen sälja in känslan så mycket som möjligt. Detta är ofta en väldigt bra metod när man inte har mycket textilier i rummet annars, som exempelvis ett vardagsrum med skinnsoffa och glasbord. Sprid dock inte bara ut dem just över en enda sittplats eller liknande, utan över större delar av rummet.

En tjock och härlig matta kan också göra större skillnad än man först skulle tro. Välj då helst en som tar upp så mycket utrymme som är praktiskt och funktionellt i rummet.