Maxa dina väggar

, , Kommentarer inaktiverade för Maxa dina väggar


Se hela väggen som en möjlig yta för inredning i ett rum. Fundera också över vilken funktion din vägginredning ska ha. Behöver du väggen för förvaring, bokhyllor eller för belysning? I vissa fall är du kanske bara ute efter en estetisk funktion och vill tillföra färg och form till rummet.

Ett återkommande tips när du ska inreda en vägg är att göra en tavelvägg. Då får du möjlighet att välja alla möjliga motiv, färger och former. Släpp loss din kreativitet och se det också som en föränderlig installation där du kan byta ut tavlor och motiv efter säsong eller humör.

Blanda konst, förvaring och växter

Det är även fint att blanda konst, förvaring och växter på en och samma vägg. Sätt upp en hylla och använd tavlor för att rama in den. På hyllan kan du ställa prydnadsföremål eller fina böcker. Spana in utbudet av amplar och väggkrukor för att tillföra grön växtlighet till väggen.

Glöm inte belysningen

Beroende på hur det naturliga ljuset flödar i ditt hem kan du behöva tillföra belysning. Det finns flera sätt att göra detta och du kan använda dig av fasta eller lösa installationer. En lampett med levande ljus göra en vägg levande eller i det moderna hemmet kanske spotlights kan få konsten att vakna till liv.