Förberedelser inför renoveringen

, , Kommentarer inaktiverade för Förberedelser inför renoveringen

Renoveringar täcker allt från de minsta till de största projekten vi gör i hemmet. Om medan förberedelser blir allt viktigare ju större projekten är, finns det fortfarande goda anledningar att inte rusa för fort in i någon renovering.

Räkna ut kostnaden

Hur mycket allt kostar är en viktig förberedelse och något du alltid bör göra i god tid innan renoveringen. När det dock kommer till materialkostnader är det alltid klokt att lägga på ytterligare 10% eller så för att lämna utrymme för ett eller annat misstag. Det är ju både dyrt och onödigt att behöva skicka efter mer efter du redan börjat.

Kolla så du har alla verktyg

Gå igenom hela renoveringen steg för steg och se vad det är du behöver för att ta dig vidare hela vägen till slutet. Kontrollera sedan att du verkligen har alla verktyg som behövs. Är det något som du inte har finns det ett par olika alternativ: du kan köpa det som saknas. Ett bra alternativ om du kommer få mycket användning för det även i andra projekt. Du kan se om du känner någon som har och kan låna ut verktyget. Eller så kan du hyra det. Detta är ofta fallet med stora, dyra verktyg med väldigt specifika användningsområden, som exempelvis en golvslip.

Försök uppskatta tiden

Det är inte alltid nödvändigt att räkna ut hur lång tid något kommer att ta. Men när det gäller medelstora till stora projekt kan du ofta hjälpas av att försöka skapa en plan för hela renoveringen. Om du tacklar något du inte riktigt gjort förr och har svårt att räkna på hur lång tid det tar kan du alltid försöka fråga någon annan eller bara leta runt online. Se bara till att inte vara allt för generös med hur många timmar varje dag du tror att du kan lägga ned på renoveringen. Risken finns annars att du blir stressad när det inte blir klart i tid, och stress leder ofta till misstag.