Ett rent hem till jul

, , Kommentarer inaktiverade för Ett rent hem till jul

Vi är snart vid första advent och det ska börjas pyntas och göra det fint i hemmet till jul. De flesta tycker nog mer om att pynta än att städa men det behöver göras om man ska ha ett rent hem till jul.

Efter första advent så är det tre helger till den veckan då julafton infaller i år. Det gäller att planera sin städning så man hinner med allt som ska göras innan tomten kommer. Se till att städa bort så mycket som orkas med så blir det inte övermäktigt när väl julen är på gång. Se till att köpa hem det som behövs för att få ett rent hem. Börja städa de rum som kanske inte används flitigast så är i alla fall de klara i god tid. Ta badrum och kök det sista ni gör när det ska julstädas.

Det är ju mycket annat som ska göras inför jul så det gäller att ha en bra planering för varje sak som ska göras. Skulle man känna att städningen bli övermäktig så kanske man kan boka in hemstäd någon vecka innan julhelgen så man slipper den värsta städningen. Då blir det att plocka undan saker och pynta som blir det som görs helgen innan julafton. Se även till att hela familjen hjälper till att fixa till det inför jul. Alla kan bidra med något oavsett ålder.