Enkla sätt att hålla huset rent och snyggt

, , Kommentarer inaktiverade för Enkla sätt att hålla huset rent och snyggt

Med allt som hör vardagslivet till är det lätt att städningen hamnar långt ner på prioriteringslistan. Och att hålla inredningen på plats blir också en kamp när man är många individer i ett enda hushåll. Hos oss hittar du smarta knep och idéer för att hålla huset rent och snyggt samtidigt som du fortsätter med dina vanliga vardagssysslor

Gardiner

Med gardiner får rummet en hel annan, mer inbjudande och huslig känsla. Satsa på gardiner av bra kvalité, de kommer att vikas och stoppas undan då och då samt utså mycket solsken. Den typen av hantering sliter på tyget. Köp gardinkappor som passar husets stil och nyanserna i rummet. Du behöver inte matcha färger exakt, det är svårt. Istället kan du skapa kontraster i rummet, blanda mönstrade gardiner till målade väggar och tvärtom. Du behöver inte göra mer för att få ett rum att kännas vackrare!

Innan läggdags

Skapa en ny rutin som tar bara tio minuter. När det är dags att gå till sängen har varje person i hemmet en uppgift: att ta tio minuter för att plocka undan saker från golv och bord. Ni slipper ha berg av saker varje morgon och när det är dags att storstäda behöver ni inte plocka småprylar en halv dag innan ni kan börja dammsuga. Börja inte precis innan ni ska sova, då är ni för trött för att rutinen ska sätta sig. Men när teven stängs av och innan tandborstningen tar ni alla bort några saker var.

Nära till hands

Se till att ha lite städprodukter undanstuvade här och där. I badrummet är det bra om det finns städmedel som passar i sanitetsrum samt en microfibertrasa som ni kan använda torr för att ta bort damm som gärna samlas på porslinet. Har ni övervåning och källare är det bra att ha ett mindre städarsenal på vardera våning. Om någon spiller på övervåningen behöver ni inte rusa ned för att hämta rengöringsmedel, det finns redan en flaska i hallgarderoben som ni kan använda. Då är det mer troligt att städningen blir gjort på rätt sätt.