Anlita hantverkare

, , Kommentarer inaktiverade för Anlita hantverkare

När du renovera hemma behöver du ofta hjälp med de tyngre delarna samt konstruktioner. När du anlitar hantverkare är det flera saker du ska tänka på. Tyvärr har inte hela hantverkarbranschen rent mjöl i påsen, det finns en del lurendrejare där ute som du inte vill råka anlita.

Hitta målare

Det som är bra med målare är att de arbetar med ytskiktet. Ber du om referenser och bilder på tidigare jobb kan du tydligt se om de har gjort ett bra jobb eller inte. Målare är också snabba, de kan måla ett rum eller sätta tapeter på bara några timmar. Vill du hitta en målare från Varberg och söker på nätet kommer du att få många resultat. Titta genom flera sajter och se vad de erbjuder samt om de har referenser direkt på sajten. En företagssajt kan berätta mycket men samtidigt finns det fantastiska hantverkare som inte har tid eller kunskapen att bygga en läcker sajt, utseendet är inte allt.

Hitta VVS-specialist

Behöver du hjälp att dra nya vattenledningar eller installera en köksblandare? Då ska du hitta en bra VVS-specialist. Leta och var kritisk på samma sätt som när du söker en målare, men här gäller det också att VVS-firman faktiskt har utbildad personal. Firman ska vara Säker Vatten-auktoriserad, då vet du att de följer dagens branschregler och kan ge garantier på arbete och material som du köper genom dem.

Hitta elektriker

Här är det av yttersta vikt att du undersöker om företaget är auktoriserat och certifierad för elektrikerjobb. Vem som helst kan egentligen kalla sig för en elektriker, men det betyder inte att personalen automatiskt är utbildade och vet vad de håller på dem. Och felaktiga elinstallationer är en av de vanligaste skälen till villabränder. Du kan söka om ett företag är certifierade för elinstallationer hos Elsäkerhetsverket.

Sist men inte minst, kom ihåg att ta offerter på flera hantverkare för att få en bättre uppskattning om tid och pris för arbetet!